Wydział Elektryczny PB

Kategoria naukowa B+ w dyscyplinie automatyka, elektronika i elektrotechnika

02-08-2022

Miło jest nam poinformować, że Minister Edukacji i Nauki decyzją DN.WEN.702.100.2022 z dnia 26 lipca 2022 r. przyznał Politechnice Białostockiej kategorię naukową B+ w dyscyplinie automatyka, elektronika i elektrotechnika realizowanej na Wydziale Elektrycznym Politechniki Białostockiej przez Instytut Automatyki, Elektroniki i Elektrotechniki.

Decyzje o przyznaniu kategorii naukowych wynikają z przeprowadzonej na podstawie ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce ewaluacji jakości działalności naukowej uczelni i instytutów naukowych, która obejmowała lata 2017-2021. Kategorię przyznaje się na okres do dnia, w którym decyzja o przyznaniu kategorii naukowej w ramach kolejnej ewaluacji stanie się ostateczna.
W ewaluacji poszczególnych dyscyplin przyznawane są kategorie naukowe A+, A, B+, B albo C.


W ewaluacji dyscyplin brane są pod uwagę następujące kryteria:

  • poziom naukowy lub artystyczny prowadzonej działalności;
  • efekty finansowe badań naukowych i prac rozwojowych;
  • wpływ działalności naukowej na funkcjonowanie społeczeństwa i gospodarki.

Serdecznie dziękujemy wszystkim za pracę wykonaną w celu uzyskania tej kategorii, która zapewnia nam możliwość utrzymania uprawnień do nadawania stopni naukowych w dyscyplinie automatyka, elektronika i elektrotechnika.

Pełne wyniki ewaluacji dyscyplin naukowych na Politechnice Białostockiej dostępne są na stronie głównej Politechniki Białostockiej.


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.