Wydział Elektryczny PB

Seminarium naukowe w dniu 16.05.2018 r.

11-05-2018
Seminarium Nemanja Gazivoda z University of Novi Sad

Prelegent / Speaker:

Nemanja Gazivoda (research assistant),
University of Novi Sad, Faculty of Technical Sciences, Serbia,
nauczyciel wizytujący w PB w ramach programu Erasmus+.

Tytuł referatu / Title of presentation:

Automation of temperature and electrical quantities calibration methods. 

 

sala WE-215, budynek Wydziału Elektrycznego, ul. Wiejska 45D.

16 maja 2018 r. (środa),   11:00 (zmiana godziny, wcześniej planowano na 10:15).
 

Streszczenie / Abstract:

Introduction to the work of Laboratory for Metrology, automation of temperature and electrical quantities validation and calibration methods. Validation of dry temperature calibrators with isothermal block is time-consuming process that requires various experiments to be carried out during measurements at given multiple temperature points. In most laboratories, dry temperature calibrator validation process is not automated, requiring the presence of the laboratory assistant during the validation and for the subsequent calculation of the measurement uncertainty. In this presentation, an automated system for validation of dry block temperature calibrators is presented. The system enables the most of validation process to be computer driven, after setting process parameters. The details are presented on an example of a dry block calibrator with isothermal block for temperatures from -25 °C up to 140 ° C. The review of the metrology software is given.


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.