Katedra Automatyki i Robotyki

TAiPECPS1sem1

Materiały do przedmiotu;
Technika analogowa i podstawy elektroniki CP1S01003
Cyfryzacja przemysłu sem. I
studia stacjonarne I stopnia – przedmiot wspólny
Informacje ogólne

Wymiar godzinowy:
wykład – 30 godzin; ćwiczenia – 15 godzin; laboratorium – 15 godzin
Zaliczenia wykładu – egzamin; ćwiczeń i laboratorium – zaliczenia z oceną.

Materiały do wykładu – sem. I

 wykłady 1-15

Materiały do ćwiczeń – sem. I

 ćwiczenia 1-7

Materiały do laboratorium – sem. I
Program laboratorium

Instrukcja nr 1: Obwody prądu stałego – prawo Ohma i prawa Kirchhoffa

Instrukcja nr 2: Obwody prądu stałego – twierdzenie Thevenina, zasada superpozycji

Instrukcja nr 3: Rzeczywiste źródło napięcia stałego, dzielniki napięcia i prądu

Instrukcja nr 4: Wyznaczanie charakterystyk prądowo – napięciowych elementów liniowych i nieliniowych

Instrukcja nr 5: Filtry pasywne RC pierwszego rzędu. Układ różniczkujący i całkujący

Instrukcja nr 6: Szeregowy obwód rezonansowy RLC

Instrukcja obsługi oscyloskopu

Opracowanie merytoryczne: dr inż. Andrzej Karpiuk

Prawa autorskie do materiałów dydaktycznych osiągalnych z tej strony są własnością intelektualną pracowników
Katedry Automatyki i Robotyki WE PB.
Materiały te są udostępniane studentom nieodpłatnie i nie mogą być przedmiotem jakiejkolwiek działalności komercyjnej.
Hasła dostępu do zawartości plików spakowanych można uzyskać od prowadzących zajęcia.
Opracowanie www: Lech Grodzki l.grodzki(.)pb.edu.pl
tel. (85) 746-93-84

Aktualizacja: 2024-10-02

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.